Stanje na putevima

Poledica na putevima u višim predjelima i mostovima, magla uz riječne tokove

poledica cesta

Vozačima se na svim putnim pravcima savjetuje da voze oprezno uz podsjećanje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište, dok na izraženu poledicu upozoravamo na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar. Mjestimična poledica moguća je i na ostalim putnim pravcima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na putnim pravcima: Zenica-Doboj, Konjic-Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica, Olovo-Tuzla-Orašje i Teslić-Doboj-Tuzla. Sitniji odroni zemlje ili kamenja su u usjecima, kao i na planinskim prijevojima.

Vozačima se na svim putnim pravcima savjetuje da voze oprezno uz podsjećanje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćava BIHAMK.