Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tvrdi da je isprovociran

Policajac Čegar o snimku na kojem tuče mladića: Šta je to sada problem?

cergar

Zoran Čegar je u izjavi za televeziju Nova BH rekao da ga je mladić na parkingu isprovocirao

Snimak kako zamjenik komandanta Specijalne jedinice FUP-a Zoran Čegar, na području Općine Stari Grad u Sarajevu, tuče mladića koji radi na tom parkingu, izazvao je lavinu reakcija.

Iz FUP-a poručuju da će, kao jedan o garanta vladavine prava i sigurnosti građana, insistirati na detaljnoj istrazi svih okolnosti vezanih za predmetni slučaj.

Također, naglašavaju da neće tolerirati bilo kakvo dokazano postupanje bilo kojeg policijskog službenika neovisno o njihovom činu i položaju koji obnašaju u ovoj instituciji, u čijim postupcima i radnjama se ostvaruju subjektivna ili objektivna obilježja kršenja Zakona o policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine.

Reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara koji je najoštrije osudio ovaj događaj. Čampara smatra da je drsko i nepropisno ponašanje Zorana Čegara nanijelo je ogromnu štetu ugledu FUP-a.

Na koncu se oglasio i Zoran Čegar, koji je u izjavi za televeziju Nova BH rekao da ga je mladić na parkingu isprovocirao.

– Ja sam s njim pokušao razgovarati, ali to se ne vidi na snimku. Ali, da mi neko psuje majku, naziva me drotom i da me mrška, ja to sebi neću dozvoliti. Ja nisam došao tamo da tražim kavgu i da se svađam, nego je on došao na nas trojicu. Šta je to sada problem? Što je on mene trzn'o, pa ga ja ošamario, rekao je Čegar.