Tri nova slučaja

Policajac među zaraženim u Širokom Brijegu i Grudama

U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega

Iz Štaba Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona navode kako su iz Zavoda za javno zdravstvo tog kantona obaviješteni o tri pozitivne osobe na prisustvo korona virusa od ukupno 17 testiranih tokom jučerašnjega dana.

Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Gruda koja je povezana s postojećim klasterom. Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana obavit će se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus i obojica su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju.

Do sada su u Zapadnohercegovačkom kantonu 52 osobe bile pozitivne na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo o jednoj osoba koja je kršila ograničenja za dobne skupine, a druga kršenja Odluka Štaba CZ ZHK u protekla 24 sata nisu zabilježena, javlja Bljesak.info.