Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar zdravstva KS

Mesihović: Razmatra se mogućnost “drive in” testiranja u Sarajevu

mesihovic (1)

Danas smo formirali naučno savjetodavno tijelo od najeminentnijih stručnjaka iz mikrobiologije, virusologije, epidemiologije, infektologije i genetike

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović potvrdio je danas da je formirano naučno savjetodavno tijelo za praćenje trenutne situacije, a koje čine stručnjaci epidemiolozi, infektolozi, virolozi i druge kompetentne osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je kazao, nalazimo se u za sada zadovoljavajućoj fazi, kada je riječ o epidemiološkoj situaciji u KS-u.

“Danas smo formirali naučno savjetodavno tijelo od najeminentnijih stručnjaka iz mikrobiologije, virusologije, epidemiologije, infektologije i genetike. Cilj formiranja ovog tijela je da otvorimo kompetentne i relevantne ljude koji će nam pomagati u ovoj borbi protiv koronavirusa. Intenzivno smo počeli raditi i sa direktorom Doma zdravlja u smislu formiranja COVID ambulante”, pojasnio je Mesihović.

Rekao je i da se razmatra otvaranje i “drive in” testiranja, ali da ne bi bilo zabune, ta testiranja će biti također po indikaciji koje prepisuje WHO.

“Ovo je stanje koje je zateklo kompletan svijet, i mi u Kantonu Sarajevu zadnjih nešto više od mjesec dana, pokušavamo da u hodu neke stvari riješimo i ovom prilikom želim zamoliti građane da poštuju naše mjere”, dodao je Mesihović.