Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija u Visokom uhapsila 15 osoba, devet sprovedeno u Zenicu

BiH

patria visoko hapsenja1

U velikoj zajedničkoj akciji Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnog tužilaštva ZDK-a, koja je provedena na širem području općine Visoko, uhapšeno je 15 osoba, od kojih je devet privedeno u prostorije za privođenje Policijske uprave I u Zenici.

Tokom izvođenja akcije obavljaju se pretresi na više lokacija na području općine Visoko i poduzimaju operativne i istražne aktivnosti te lišavanje slobode osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih sredstava i nedozvoljenim držanjem vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, te drugih krivičnih djela.

Policija je tokom pretresa pronašla mnogo materija i stvari koji se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih sredstava i izvršenjem više teških krivičnih djela koja su izvršena na području Visokog.

Nakon brojnih ekscesa, tokom kojih su se desila dva oružana obračuna lokalnih kriminalaca, više pljački, pokušaji ubistva i drugih kriminalnih radnji, općinska uprava Visokog je prije nekoliko dana zatražila pojačanje policijskih aktivnosti koje su danas realizirane u širem obimu.

Šire informacije o poduzetim aktivnostima Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnog tužilaštva ZDK-a bit će objavljene nakon saslušanja privedenih devet osoba u istražne prostorije Odjela kriminalističke policije MUPZDK-a.