Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pod nadzorom Tužilaštva BiH

Policija uhapsila dvije osobe, štampali lažne novčanice od 100 KM

stampac skener krivotvorene novcanice pu bijeljina

“Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti štampač (kopir i skener), listovi A4 formata sa fotokopiranom prednjom stranom novčanice u apoenu od po 100 KM, novčanice u apoenima od 100KM, kao i ostali predmeti koji se dovode u vezu sa krivotvorenjem novca, te dvije ručne bombe”, rekli su u PU Bijeljina

Policija iz Lopara radom na terenu došla je do saznanja da osoba inicijala M.K. posjeduje aparat za izradu lažnih novčanica koje je u ranijem periodu stavljao u opticaj.

Stim u vezi, a na osnovu naredbe Suda BiH uz nadzor Tužilaštva BiH, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina izvršili su pretresanje kuće i drugih prostorija koje koriste M.K. i A.M. u mjestu Koraj.

“Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti štampač (kopir i skener), listovi A4 formata sa fotokopiranom prednjom stranom novčanice u apoenu od po 100 KM, novčanice u apoenima od 100KM, kao i ostali predmeti koji se dovode u vezu sa krivotvorenjem novca, te dvije ručne bombe”, rekli su u PU Bijeljina.

Foto: PU Bijeljina

Dodali su i da su pomenute dvije osobe, tragom ovih informacija, lišene slobode.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv njih nadležnim tužilaštvima slijedi izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela “Krivotvorenje novca“ i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.