Policijski komesar TK: Deblokada uz minimalnu upotrebu sile

sicki brod – petlja – deblokada 2

Nakon trodnevne obustave saobraćaja, jutos je odblokirana petlja u Šićkom Brodu kod Tuzle i saobraćaj se prema Tuzli, Lukavcu, Sarajevu i Orašju nastavio odvijati normalno, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Dževad Korman, policijski komesar u Tuzlanskom kantonu, javlja Anadolu Agency.

Bivši borci Armije Republike Bosne i Hercegovine iz Tuzlanskog kantona, Zvornika i drugih općina organizirali su protest, tokom kojeg su zahtijevali usvajanje jedinstvenog boračkog registra i boračke dodatke, te ukidanje finansiranja iz budžeta preko 1.600 boračkih organizacija.

Okupljanje je prekinuto uz pomoć Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

˝Ono što u ovom trenutku mogu potvrditi je da je petlja odblokirana uz minimalnu upotrebu sile, odnosno odgurivanjem. Uspjeli smo udaljiti okupljena lica sa ceste, a većina njih se sama razišla. Dvjema osobama je pružena ljekarska pomoć, jer su po našem dolasku pale i legle na ulicu. Više informacija bit će saopćeno na današnjoj konferenciji za novinare˝, naveo je Korman.

Tokom blokade petlje, saobraćaj se odvijao alternativnim pravcima, a propuštani su samo sanitetna vozila i hitni slučajevi.

Objavljen video sa jutrošnje akcije deblokade petlje Šićki Brod