obilne padavine

Poplave ugrozile domaćinstva u Brčko distriktu, putne komunikacije prohodne

FOTO: Fena

Na sreću do sada nije bilo ugrožavanja ljudskih života na poplavljenim područjima, a sve putne komunikacije na području Brčko distrikta BiH su prohodne

Kiša koja danima pada, tokom jučerašnjeg dana i noćas ugrozila je na desetke domaćinstava u južnom dijelu Brčko distrikta usljed izlijevanja iz korita rijeka Brke, Zovičice i drugih manjih rječica i potoka u podmajevičkom kraju.

Koordinator za krizne situacije u Odjelu za javnu sigurnost Mirsad Hasanbašić potvrdio je da je u noćnim i jutarnjim satima došlo do izlijevanja rijeke Brke u naseljima Palanka i Brka, a poplavljene su kuće, pomoćni objekti, dvorišta i pristupni putevi.

Hasanbašić je kazao da su se usljed padavina aktivirala dva nova klizišta – u Repinom Brdu jedan pomoćni objekat se urušio, dok je stambeni objekat ugrožen, a u Šatorovićima je srušen potporni zid na privatnoj parceli s tendencijom ugrožavanja stambenog objekta.

Na sreću do sada nije bilo ugrožavanja ljudskih života na poplavljenim područjima, a sve putne komunikacije na području Brčko distrikta BiH su prohodne.