Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"snaga naroda"

Porodica Isak osnovala stranku, kažu da će i oni “braniti BiH i bosanski narod”

Foto: Društvene mreže
Ramo i Arnel Isak

-Nema toga ko više može da prijeti BiH i bosanskom narodu – poručio je Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prvi je predsjednik novog političkog subjekta Snaga naroda, čije je osnivanje ozvaničeno na večerašnjoj ceremoniji u Zenici.

Isak je kazao kako su se na osnivanje nove stranke odlučili jer “politike koje su se do sada vodile na prostorima Bosne i Hercegovine nisu ozbiljne politike”.

-Ovo je jedna politička opcija koja će okupiti najkvalitetnije kadrove svih politika na prostorima čitave BiH. Ima veliki broj zastupnika, sa teritorije čitave BiH – od državnog, federalnog parlamenta, kantonalnih skupština. Ova će politička opcija biti parlamentarna u 90 posto kantona u FBiH, ali i u državi BiH – tvrdi Isak.

Ustvrdio je kako će im se priključiti mnogi vijećnici i zastupnici, sa svih nivoa, jer su ponudili nešto što nema niko, a to je “rad, red, disciplinu, čast, poštenje i ništa više”.

Onima koji ovih dana “prijete i zveckaju oružjem u BiH”, dodao je, imaju spreman “odgovor snage iz svih kantona FBiH”.

-Nema toga ko više može da prijeti BiH i bosanskom narodu – poručio je Isak.

Grandiozne najave

Snaga naroda će, smatra on, nakon sljedećih izbora ne samo biti u vlasti, nego će “biti jedna od stranaka koja će formirati vlast i koja će aktivno učestvovati na formiranju vlasti na teritoriji čitave BiH”.

Djelovat će, najavio je, na teritoriji cijele BiH te se u tom smjeru već vode pregovori s određenim strankama iz Republike Srpske. Snaga naroda će, podvukao je, biti pozicionirana kao politička opcija centra, a tokom narednih izbora najavljuje saradnju s POMAK-om iz Unsko-sanskog kantona, ali i s nekim drugim strankama.

Za zamjenika predsjednika te stranke imenovan je gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović, koji je, kao i Isak, nakon proteklih Općih izbora 2022. godine napustio politički subjekt Narodni evropski savez (NES).

Federalni zastupnik Arnel Isak istakao je kako su već u svim općinama i gradovima ZDK-a formirani inicijativni odbori Snage naroda, a u narednom periodu u planu je formiranje odbora u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu te i u cijeloj FBiH.

Član nove stranke je i aktuelni zastupnik u Skupštini ZDK-a iz Zavidovića Samir Karahasanović, koji je na proteklim izborima bio na listi NES-a, zatim ministri prethodne Vlade ZDK, Azra Sinanović iz Zavidovića i Dario Pekić iz Visokog te zastupnik bivšeg saziva Skupštine ZDK Sedmedin Amidžić iz Kaknja.