Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glas

Poruka iz Srbije: “Mandićeva pobjeda je utjeha nama koji dijelimo tugu i bol duboko ranjenog Sarajeva”

srdjan-mandic

Srbijanska proevropska politička organizacija Glas koju predvodi profesor i historičar Nikola Samardžić pozdravila je pobjedu Četvorke i Srđana Mandića na lokalnim izborima u Sarajevu

“Glas najsrdačnije čestita, i pozdravlja pobjedu na lokalnim izborima u Sarajevu Srđana Mandića i koalicije Naša stranka, Narod i Pravda, Socijaldemokratska stranka BiH i Nezavisna bosanskohercegovačka lista”, objavili su te dodali:

“Mandićeva pobjeda u jugoslovenskoj prijestolnici pruža utjehu svima nama koji dijelimo tugu i bol duboko ranjenog Sarajeva, koje i u takvim okolnostima ponovo iskazuje svoj tradicionalni slobodarski i kosmopolitski duh.

S tugom podsjećamo na stradanje srpske zajednice u Sarajevu tokom opsade 1992-1995. S tugom podsjećamo da je prije 25 godina ratni zločinac Momčilo Krajišnik pozivao Srbe iz naselja Ilidža, Grbavica, Rajlovac, Nedžarići i Vogošća da se isele s teritorije Federacije na teritoriju RS.

S tugom podsjećamo da je zajednički ratni cilj svih strana u sukobu, kako se ispostavilo, bio da se Srbi odstrane iz Sarajeva i Mostara.

Mandićeva pobjeda daje podstrek i nadu da će bratski narodi Bosne i Hercegovine pronaći put jedinstva i solidarnosti, u zajedničkim naporima da prevaziđemo rane i podjele iz prošlosti i ponovo postanemo složna porodica civilizovanih jugoslovenskih i evropskih naroda i država.

Očekujemo da Evropska unija prepozna promjene koje su se dogodile u Sarajevu i pruži podršku evropeizaciji Bosne i Hercegovine i cijelog našeg regiona”, objavili su na Twitteru.