kontramiting

Poruka sa skupa ratnih veterana: Lukač je bio blag prema Stanivukoviću

Бањалука – ветерани – јавни скуп

Ovom skupu prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, predstavanici vladajuće koalicije, te brojnih boračkih udruženja proisteklih iz proteklog rata

Na skupu pod nazivom “Za Republiku Srpsku”, koji je održan u isto vrijeme kada i opoziciono okupljanje u banjalučkom parku, data je podrška očuvanju institucija RS, te, kako je rečeno, posebno policije.

To okupljanje je, kako je rečeno, iniciralo više udruženja veterana proteklog rata, s ciljem, kako su naveli, podrške legitimno izabranim predstavnicima vlasti RS, a podržali su ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača.

Veterani su istakli da je cilj posljednjih dešavanja u Narodnoj skupštini RS-a, „rušenje RS, reforma policije i formiranje policije BiH“, a najavili su da će „svojim životima braniti policiju RS“.

Okupljenim su se obratili predsjednici udruženja „Čast otadžbine“ Branislav Okuka, Udruženja veterana „Garda Panteri“ Petar Cvjetinović, bivši oficiri nekadašnje Vojske RS-a.

Ovom skupu prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, predstavanici vladajuće koalicije, te brojnih boračkih udruženja proisteklih iz proteklog rata.

Zvaničnici RS se nisu obraćali okupljenima.

Predsjednik Udruženja “Istočna alternativa” Vojin Pavlović poručio je ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču da je, kako je ustvrdio, bio blag prema narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću i da mu je “trebao nabiti govornicu na glavu, da ga ne gledamo“.

Stanivukoviću je poručio da ne dolazi u Srebrenicu i Bratunac.

-Nas je 10.000 ovdje, a njih (opozcije) tamo 700 – ustvrdio je predsjednik „veterana“, Duško Vukotić.

U svojim govorima su, kažu, „istrajli“ duže, čekajući da se drugi skup prije završi i opozicionari raziđu.

Nekoliko metara dalje održano je i okupljanje opozicije, koja je zatražila da se utvrdi ko je proslijedio u Narodnu skupštinu „lažni“ Program reformi te smjenu ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača.

Poruka sa skupa podrške vlasti: “Dragane, tvoji su te saborci izvlačili krvavog” (FOTO)