Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština rs

Poslanici će danas postavljati pitanja premijeru Viškoviću

viskovic

Sinoć je okončan drugi nastavak 2. redovne sjeenice

Treća redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) bit će održana danas u Banjoj Luci, a za dnevni red predloženo je 14 tačaka.

Poslanici će postavljati pitanja predsjedniku Vlade RS-a Radovanu Viškoviću, a najavljeno je i razmatranje Prijedloga programa rada entitetskog parlamenta za ovu godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju – po hitnom postupku, Prijedlog zakona o Gradu Gradiška te izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS.

Sinoć je okončan drugi nastavak 2. redovne sjeenice.

Nakon dva dana rada usvojeno je više izvještaja o radu entitetskih organizacija i institucija u 2017., a ministri Srebrenka Golić i Anton Kasipović izabrani su za potpredsjednike Vlade iz bošnjačkog, odnosno hrvatskog naroda.

Parlamentarci su primili k znanju izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta za 2017., kao i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.