Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hercegovina

Posljedice nevremena: Tuča nanijela veliku štetu usjevima, oštećeni automobili

Foto: DVD Kočerin/ grude-online.info

Na terenu su bili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Široki Brijeg, kao i sve raspoložive ekipe DVD Kočerin te su uklanjali stabla koja su pala tokom nevremena

Tri automobila su oštećena tokom snažnog nevremena koje je u četvrtak pogodilo Široki Brijeg.

“Vozila u Japlaničkoj i Vaganskoj ulici bila su parkirana dok je stablo palo na vozilo u pokretu na Trnskoj cesti gdje je u toku uviđaj kojeg vrše policijski pripadnici Policijske uprave Široki Brijeg. Nije bilo povrijeđenih osoba”, kazala je za Bljesak.info glasnogovornica Uprave policije MUP-a ZHK Mila Ćavar.

Foto: DVD Kočerin

O nevremenu koje je pogodilo Široki Brijeg oglasila se i Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

“U svega nekoliko minuta započela je padati nezapamćena tuča. Nanesena je materijalna šteta uglavnom na poljoprivrednim dobrima, a bilo je i oštećenja automobila. Za 15-ak minuta vrijeme se stabiliziralo”, napisali su na svojem službenom Facebook profilu. Nevrijeme je zahvatilo i dijelove Općine Grude (Tihaljina, Ružići, Dragićina, Cerov Dolac, Medovići, Ledinac, Višnjica …) –

Na terenu su bili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Široki Brijeg, kao i sve raspoložive ekipe DVD Kočerin te su uklanjali stabla koja su pala tokom nevremena.

Nevrijeme je izazvalo značajnu štetu na usjevima, vinogradima i plantažama duhana.

Poljoprivrednici s područja Gruda izvještavaju o velikoj šteti koja je nastala tokom nevremena koje je u četvrtak pogodilo njihovu općinu i Široki Brijeg.

Foto: Grude-Online.info

Kako piše portal Grude-online.info, nevrijeme je izazvalo značajnu štetu na usjevima, vinogradima i plantažama duhana.