BiH

"Poraz demokratije"

Posljednji ispraćaj ubijenog Davida iz Banje Luke: “Đakac odlazi iz geta”

14/03/2019

Član grupe "Pravda za Davida“ Ozren Perduv kaže da je Davidov "odlazak“ poraz demokratije i društva u kojem živimo

Članovi grupe “Pravda za Davida“ najavili su okupljanje kako bi danas ispratili iz Banje Luke posmrtne ostatke Davida Dragičevića, koji su ekshumirani prije dva dana kako bi, na zahtjev porodice, bili prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji.

Osim pratnje pogrebnog vozila s posmrtnim ostacima od Banje Luke do Gradiške, odnosno granice Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, organizovali su i prijevoz u austrijski grad Wiener Neustad, gdje će ponovo biti ukopan.

Član grupe “Pravda za Davida“ Ozren Perduv kaže da je Davidov “odlazak“ poraz demokratije i društva u kojem živimo. Najavljuje da će, i pored svega, nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju ubistva ovog 21-godišnjeg mladića.

-I dalje ćemo tražiti odgovor na pitanje – ko je ubio Davida i zašto se slučaj zataškava – rekao je Perduv.

Na Facebook stranici “Pravde za Davida“ su naveli da “Đakac odlazi iz geta, a da nije dočekao istinu“.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u “zločinačkoj državi“.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Slučaj nije do kraja rasvijetljen.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.