Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protesti u mostaru

Postavili šator ispred zgrade Vlade: Zdravstveni radnici HNK najavili štrajk glađu

zdravstvo_prosvjed8

Skup su nazvali ”veličanstvenim”, te naglasili ”sram da bude resornog ministra zdravstva, premijera Vlade, ministra financija, zato što su doveli ove radnike u ovakav položaj da ovdje i danas pred ovom Vladom traže svoja prava”

Zdravstveni radnici u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koji sedmicama štrajkuju, postavili su šator ispred zgrade Kantonalne vlade u Mostaru gdje će, kako su poručili, ostati do ispunjenja zahtjeva, odnosno do potpisivanja kolektivnog ugovora.

“Ako u najskorije vrijeme, ne budemo pozvani na pregovore, dakle predstavnici reprezentativnog sindikata, mi ćemo započeti štrajk glađu”, naglasio je Dalibor Vuković, predsjednik Neovisnog sindikata radnika u zdravstvu HNK, javlja FTV.

Sindikalisti su rekli kako neće odustati te da će krenuti u rigoroznije mjere.

Naveli su kako su mediji cijele regije pokazali zanimanje za ovaj protest te da je sramota što su dovedeni u situaciju da to moraju činiti.

Skup su nazvali ”veličanstvenim”, te naglasili ”sram da bude resornog ministra zdravstva, premijera Vlade, ministra finansija, zato što su doveli ove radnike u ovakav položaj da ovdje i danas pred ovom Vladom traže svoja prava”.