BiH

RS

Zbog kršenja mjera inspektori izrekli 16.000 KM kazni

25/01/2021

Zbog aktuelne zimske turističke sezone nadležni inspekcijski organi vrše pojačan nadzor i na Jahorini

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim protekle sedmice subjektima izrekli kazne u iznosu od 16.000 konvertibilnih maraka (KM), saopšteno je u ponedjeljak iz Inspektorata Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 660 inspekcijskih kontrola i u 14 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju. Akcenat u kontrolama i dalje je usmjeren na objekte u kojima se okuplja i boravi veći broj ljudi, odnosno objekte u kojima je veća frekvencija građana”, navodi se u saopštenju.

Iz Inspektorata bh. entiteta RS navode da zbog aktuelne zimske turističke sezone nadležni inspekcijski organi vrše pojačan nadzor na Jahorini, a u cilju provođenja preventivnih mjera zaštite od širenja virusa korona.

“Od početka zimske sezone kod poslovnih subjekata na Jahorini izvršeno je 278 kontrola od čega je u šest slučajeva utvrđeno da se u momentu vršenja inspekcijske kontrole privredni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su im izrečene kazne u iznosu od 10.000 KM”, kaže se u saopštenju.

Inspekcija će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu, a “pojedinci koji neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništva snosiće posljedice u skladu sa zakonom”.

“U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 35.838 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 533.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.