Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisani ugovori za nastavak gradnje kanalizacione mreže u Tešnju

tesanj ugovor

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, nakon provedene procedure javne nabavke, potpisao je ugovore za nastavak projekta izgradnje sistema prikupljanja, odvodnje i prečišćavnja otpadnih voda u toj općini, saopćeno je iz Huskićevog kabineta.

Ugovori će omogućiti povezivanje ranije izgrađenih dijelova sistema. Danas je predstavljen i Idejni projekat postrojenja za preradu otpadnih voda.

Za ovu godinu, planirani su radovi na dionici od Novog Sela do Tešanjke i od Žabljaka do Kraševa, kroz poslovnu zonu Glinište, kao i dionica od Jelah Polja do Miljanovaca ukupne dužine 12 km i vrijednosti 4,4 miliona maraka.

Prethodnih godina (2015., 2016. i 2017.) završena je prva faza od 14 km kanalizacione mreže, ukupne vrijednosti 6,6 miliona maraka. Od 2015. godine do danas, u projektovanje i gradnju 26 km primarne kanalizacione mreže uloženo je 11 miliona.

– U 2015. godini smo počeli građevinske radove na izgradnji najvećeg javnog projekta do sada, u prvoj fazi vrijednog oko 24 miliona maraka. Od 2015., realizovali smo radove na planiranim dionicama, a ove godine, nastavljamo realizaciju projekta. Nakon izgradnje sekundarne mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda, na ovaj sistem bit će spojeno 30.000 stanovnika, uključujući i dio stanovnika općine Usora – kazao je načelnik.