Od 34 uzorka

Potvrđeno još osam slučajeva koronavirusa u USK

koronavirus.png

U izolatoriju Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću trenutno je hospitalizirano 13 pacijenata

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jutros je potvrđeno da je još osam osoba s područja Unsko-sanskog kantona (USK) pozitivno na koronavirus. Radi se o šest osoba iz Cazina, te po jednoj iz Bihaća i Bosanske Krupe.

-Jučer su u Sarajevo poslana 34 uzorka, a potvrđeno je osam pozitivnih. Riječ je o šest osoba iz Cazina, te po jednoj iz Bihaća i Bosanske Krupe. Sve su bile u kontaktu sa ranije zaraženim osobama i stavljene su u samoizolaciju. Nastavljamo pažljivo pratiti postojeće klastere i eventualne kontakte – rekla je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona Zarina Mulabdić.

U izolatoriju Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću trenutno je hospitalizirano 13 pacijenata.

-Pet od tih 13 pacijenata u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti je pozitivno na koronavirus, dok su ostali pod sumnjom. Najvažnije je da su svi pacijenti trenutno stabilno, uključujući i dvoje na intenzivnoj njezi – kazao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Na području Unsko-sanskog kantona dosad je potvrđeno 20 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Trenutno je 18 oboljelih građana, dok se dva smrtna slučaja starijih hroničnih bolesnika povezuju s bolešću COVID-19.