Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać

Potvrđeno za Fokus: Krizni štab USK naložio rigorozne mjere, stupaju na snagu odmah

stab usk 2 (1)

Rad administracije ograničava se u narednih 15 dana od 8 do 13 sati. Posebne mjere uvode se i za kontrolu migranata kako u prihvatnim centrima na području tog kantona, tako i pri ulasku u taj dio BiH

Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona na današnjoj proširenoj sjednici u Bihaću donio je niz mjera na prevenciji sprečavanja širenja korona virusa, potvrđeno je za Fokus u tom štabu.

Ovaj kanton do sada je donio najrigoroznije mjere kada su u pitanju javna okupljanja, a koje imaju za cilj spriječiti širenje korona virusa i zaštititi kako taj kanton, tako i zemlju.

U narednih 15 dana zabranjen je rad svih ugostiteljskih objekata izuzev onih koji su zatražili dozvolu za dostavljanje hrane. Naredne dvije sedmice bit će zatvoreni i šoping centri na području tog kantona, frizerski saloni, kina, te sve kulturne institucije.

Rad administracije ograničava se u narednih 15 dana od 8 do 13 sati. Posebne mjere uvode se i za kontrolu migranata kako u prihvatnim centrima na području tog kantona, tako i pri ulasku u taj dio BiH.

Preporučuje se i da se što manje ljudi okuplja na dženazama i sahranama.

Inspekcije su dobile zadatak da odmah sankcioniraju sve one koji dižu cijene prehrambenih artikala.

Inače, danas je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu urađeno pet testova poslanih iz tog kantona, a jedna osoba iz Bihaća bila je pozitivna. Kako se saznaje, zaražena je žena iz Bihaća koja se vratila iz Minhena prije sedam dana.

U nastavku donosimo faksimil Naredbe Kriznog štaba USK-a koji potpisuje predsjednica Štaba i ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović gdje možete pročitati sve mjere koje se odnose na USK.