Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krizni štab zdk

Povećao se broj oboljelih u Tešnju: Sve je teže držati stvari pod kontrolom

010420_adnanjupic

U Tešnju je do juče potvrđeno ukupno 108 slučajeva zaraze virusom korona

Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona saopštio je da je u ovom kantonu zbog virusa korona stvari teže držati pod kontrolom zbog ukidanja stanja nesreće i prestanka važenja svih dotadašnjih mjera.

Kantonalni ministar zdravstva Adnan Jupić naveo je da Tešanj ima povećan broj oboljelih, te da je to logična posljedica budući da se ne sprovode adekvatne mjere.

“Cilj nam je da ugasimo žarište i vratimo normalan život u Tešanj. Podaci govore da su svi zaraženi do sada povezani sa privrednim subjektom, ali nas brine da je došlo i do širenja drugog i trećeg kruga. Mi smo imali strategiju da sve zaražene liječimo u bolnici, svi trebaju biti prebačeni u bolnicu i mislim da ne treba odstupati”, rekao je Jupić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je i u Maglaju bio povećan broj oboljelih, ali da je veoma malo onih koji su oboljeli izvan pogona firmi, što nije slučaj u Tešnju.

“Zatražili smo od federalnog Ministarstva zdravstva da se dozvoli liječenje u bolnicama. Ne znam kad ćemo dobiti odgovor, ali nema opravdanja za zadržavanje tolikog broja pacijenata u lokalnoj zajednici”, istakao je Jupić i dodao da će svi odgovarati za propuste.

U Tešnju je do juče potvrđeno ukupno 108 slučajeva zaraze virusom korona.