Povodom smrti Alise Mahmutović oglasila se i psihologinja Jasna Bajraktarević

jasna_b

Alisa Mahmutović, majka 14-godišnjeg Mahira Rakovca, čije je samoubistvo potreslo javnost u cijeloj BiH i regionu, preminula je sinoć nakon teške bolesti na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Njen suprug, profesor Dubravko Lovrenović, u fokus javnosti dospjeli su nakon samoubistva njihovog sina Mahira u decembru 2015. godine.

Tim povodom na svom se Facebooku profilu oglasila i Jasna Bajraktarević, ugledna univerzitetska profesorica, specijalista socijalne psihologije, psihologije ličnosti i sportske psihologije.

“Mahire, Dubravko, Alisa… nadam se da ste sada zajedno… i da ste našli svoj mir…. a nama ostaje da ćutimo i stidimo se što sistem u kojem i istina i laž i čovjek i nečovjek i pravda i nepravda imaju svoju, nekada jadnu i bijednu cijenu, i dalje funkcioniše, i dalje jede duše onih koji mu ne pripadaju. Svojom borbom spasili ste mnogo djece. Svojom smrću postali ste zauvijek noćna mora za one koji su dušu davno prodali Faustu i simbol snage istine i besmisla života bez nje, za one koji su vam vjerovali… Počivajte u miru sa blagoslovom svih nas koji vas nećemo zaboraviti i napustiti, svih nas koji ćemo nastaviti, u ime istine, da štitimo svoju i tuđu djecu od ljudi koji to nisu…”, napisala je profesorica Bajraktarević.

Dubravko Lovrenović, Mahirov očuh, također je preminuo u januaru ove godine u 61. godini.

Oboje su bolovali od karcinoma.