Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poziv porodicama u Sarajevu, Banjoj Luci i Ilidži da ugoste američke učenike

BiH

usa

Ured Američkog vijeća za međunarodnu edukaciju objavio je poziv porodicama u Banjoj Luci, Ilidži i Sarajevu koje su voljne ugostiti po jednog američkog srednjoškolca tokom boravka i školovanja u Gimnaziji Banja Luka, Četvrtoj gimnaziji Ilidža i Drugoj gimnaziji Sarajevo tokom 2018/19. godine.

Učenici, koji dobivaju YES Abroad stipendiju američke Vlade koja pokriva sve troškove njihovog boravka u BiH, također moraju pratiti stroga pravila programa, kao i poštovati zakone BiH i SAD-a.

Cilj programa jeste da učenici nauče kako je živjeti u BiH, kao i da se upoznaju sa kulturom, tradicijom i jezicima naroda BiH. Program postoji u BiH već šest godina, a do sada je ugostio preko trideset učenika iz SAD.

Stanovnici Sarajeva i Ilidže koji su spremni ugostiti američkog studenta, ili se žele informisati o programu, mogu kontaktirati koordinatoricu Selmu Čamparu na telefonski broj 033/838-262, ili e-mail selma@americancouncilssee.org.

Kontakt za banjalučke porodice je Lela Draganić, koja se može kontaktirati na telefonski broj 065/032-935, ili na e-mail lela@americancouncilssee.org.