BiH

"sječa direktora"

Pražnjenje fotelja u RS se nastavlja, danas pali Kalabić i Savanović

06/11/2018
smijenjen drago kalabić

Bez fotelje je danas ostao i Drago Kalabić, koji je smijenjen sa funkcije rukovodioca radne jedinice “Elektrokrajine” u Prnjavoru, javlja isti izvor

Nadzorni odbor Željeznica RS smijenio je Dragana Savanović sa mjesta direktora, te na njegovo mjesto imenovao Zorana Ilinčića, izvršnog direktora za poslove infrastrukture u ŽRS, javile su banjalučke Nezavisne.

Ilinčić će ovu dužnost obavljati do 23. novembra, za kada je zakazana redovna sjednica Nadzornog odbora ŽRS.

Ratko Đuričić, predsjednik Nadzornog odbora Željeznica Republike Srpske rekao je da je procjena, da procesi na Željeznici ne idu željenim tokom.

“Moramo ići sa novim ljudima i idejama. Smatramo da je potrebna nova energija,” rekao je Đuričić.

Dodao je da ŽRS imaju velike gubitke i da oni kao Nadzorni odbor smatraju da sa novim snagama treba se ubrzaju procesi.

Bez fotelje je danas ostao i Drago Kalabić, koji je smijenjen sa funkcije rukovodioca radne jedinice “Elektrokrajine” u Prnjavoru, javlja isti izvor.

Kalabić je i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS. On je jedan u nizu funkcionera koji su smijenjeni u institucijama i javnim preduzećima u zadnje vrijeme u Republici Srpskoj.

Kalabić je rekao da je za smjenu čuo od nas, i da ne zna da li je to tačno, kao ni šta bi mogli biti razlozi za smjenu. Rekao je da nije bilo nikakvih naznaka da bi se tako nešto moglo desiti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.