Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Predložen pritvor za državljane Turske zbog krijumčarenja migranata

tuzilastvo bih

Navedeni osumnjičeni otkriveni su i lišeni slobode na području Gradiške

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe, državljane Republike Turske, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Mjera pritvora, između ostalog, predložena je iz razloga postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da se radi o stranim državljanima koji bi mogli postati nedostupni pravosuđu BiH, kao i zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, u odnosu na prvoosumnjičenog“, istakli su iz Tužilaštva BiH.

Navedeni osumnjičeni otkriveni su i lišeni slobode na području Gradiške, kada su u vozilima iznajmljenim od rent-a-car agencija prevozili 11 krijumčarenih osoba, državljana Iraka.

Osumnjičeni se u okviru predmeta kodnog naziva “Tulip“ terete za krivična djela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, navode iz Tužilaštva BiH.