Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snježana Novaković Bursać

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a: Glasat ćemo samo za četiri sporazuma

Snježana Novaković Bursać fena

Novaković Bursać je rekla da predstavnici njene stranke nikad nisu ni napustili državne institucije već su u jednom trenutku odustali od donošenja o odluka “iz dobro poznatih razloga

Predsjedavajuća Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne ksupštine Bosne i Hercegovine Snježana Novaković Bursać izjavila je danas u Sarajevu da će predstavnici te stranke i Srpskog kluba na današnjoj sjednici doma glasati samo za ratifikaciju četiri međunarodna sporazuma.

Istakla je da će podržati sporazum o graničnom prijelazu na mostu Bratoljub između Bratunca i Ljubovije, sporazum o graničnim prelazima sa Srbijom, sporazum o projektima energetske efikasnosti u Republici Srpskoj te za sporazum o izgradnji dionica autoputa u Hercegovini.

Novaković Bursać je rekla da predstavnici njene stranke nikad nisu ni napustili državne institucije već su u jednom trenutku odustali od donošenja o odluka “iz dobro poznatih razloga”.

Onima koji spominju nečiju kapitulaciju poručila je da je SNSD još uvijek u procesu iz kojeg ne mogu i ne žele da izađu.

Poslanici tog bh. eniteta ne prisustvuju sjednicama Predstavničkog doma PSBiH od jula prošle godine nakon što je tadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH kojima je zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.