Nove odluke

Predsjednik FBiH Marinko Čavara pomilovao šumokradicu i krivotvoritelja dokumenata

cavara

Prema objavljenim odlukama djelimično su pomilovani Mato Vukadin i Arman Bevrnja.S druge strane Čavara je odbio molbu za pomilovanje Zijada Filana

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara donio je odluku o pomilovanju dvije osuđene osobe. Prema objavljenim odlukama djelimično su pomilovani Mato Vukadin i Arman Bevrnja.S druge strane Čavara je odbio molbu za pomilovanje Zijada Filana.

Piše: A. DUČIĆ

Naime, Vukadin je presudom Općinskog suda Bugojno od 6. Marta 2019. godine osuđen za krivično djelo “primanje dara i nekih drugih oblika koristi” iz člana 380. stav 1. u vezi sa članom 31. KZ F BiH; krivično djelo “krivotvorenje službene isprave” iz člana 389. stav 1. u vezi sa članom 31. KZ F BiH, On je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Čavara je donio odluku da se Vukadin oslobodi od izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Bevrnja je presudom Općinskog suda Bugojno od 11. novembra 2019. godine osuđen za krivično djelo “šumske krađe” iz člana 316. stav 2. KZ F BiH; krivično djelo “krađe” iz člana 286. stav 1. KZ F BiH i krivično djelo “produženo krivično djelo šumske krađe” iz člana 316. stav 1. i 2. KZ F BiH,

On je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju deset godina. Čavara je donio odluku da se djelomično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za period od šest mjeseci.