Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SDS-a: Čujem se s Karadžićem, pričamo o epskim pjesmama

vukota-govedarica

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, rekao je da se još nije čuo sa Aleksandrom Vučićem, premijerom Srbije.

“Srbija je u velikim problemima, a istovremeno je došlo do šumova na relaciji Banjaluka-Beograd. Ne znam zašto se to događa, ali siguran sam da zbog velikog obima posla koji ima Vučić još nije našao vremena da se javi. Bosića je često zvao. Očekujem njegov poziv. Spreman sam da razgovaramo jer s kim da razgovaramo ako ne sa vrhom Srbije”, rekao je Govedarica za izdanje Nedjeljnika za RS.

Dodao je da se čuje i sa Radovanom Karadžićem.

“S vremena na vrijeme on me pozove. Otkako sam predsjednik, čuli smo se dva puta. Razgovaramo o svemu, najmanje o politici. Pričamo o epskim pjesmama i poljoprivrednim kulturama. Naravno, tu su i neki politički stavovi”, objasnio je lider SDS-a. Istakao je da je Karadžić, živa istorijska ličnost i slika.

“Radovan je živa istorijska ličnost, istorijska slika, koja po mom uvjerenju, poslije Nikole Pašića, nije bila viđena na ovim prostorima. Pašić je posljednji srpski političar koji je bio kadar da razmišlja i dugoročno posmatra stvari, strateški ih postavlja. Radovan je prvi poslije njega dobio jednu važnu bitku za srpski narod”, rekao je Govedarica.