Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici BHTRT-a upoznali Novalića s teškom situacijom

BiH

novalic karamehmedovic

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas s vršiocem dužnosti generalnog direktora BHRT-a Belminom Karamehmedovićem i rukovoditeljicom Odjela međunarodnih poslova BHRT-a Lejlom Babović.

Na sastanku, održanom u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, predstavnici javnog servisa Bosne i Hercegovine upoznali su premijera s teškom situacijom u kojoj se nalaze.

[pull_quote_right]Nezavisni i neutralni mediji ogledalo su naše stvarnosti – naglasio je premijer Novalić te, ističući opredjeljenost da javni servis mora opstati[/pull_quote_right]

Saniranje finansijskih i problema digitalizacije su njihovi prioritetni zadaci, za što su zatražili podršku premijera i Vlade FBiH.

Razgovoru je prisustvovao i specijalni izaslanik Evropske radiodifuzne unije Boris Bergant koji je predstavio moguće modalitete pomoći koju može pružiti EBU u prevazilaženju teške situacije bh. javnog servisa.

Bergant je govorio i o problemima i iskustvima drugih zemalja u naplati rtv takse, koja bi mogla biti primjenjiva i kod nas, a značajno bi riješila problem s kojima se susreće BHRT.

Nezavisni i neutralni mediji ogledalo su naše stvarnosti – naglasio je premijer Novalić te, ističući opredjeljenost da javni servis mora opstati, iskazao podršku predstavnicima BHRT-a kako bi bila pronađena najpovoljnija rješenja za problem s kojima se susreće ovaj javni servis, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.