Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hitna sjednica

Predstavnički dom BiH bira članove zajedničkih komisija oba doma PSBiH

parlament bih

U pitanju su zajedničke komisije oba doma za odbranu i sigurnost, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove i za ljudska prava. Prethodno je Dom naroda imenovao članove ovih komisija iz tog doma

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će na hitnoj sjednici koja je zakazana za četvrtak, 9. marta, izbor članova zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

U pitanju su zajedničke komisije oba doma za odbranu i sigurnost, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove i za ljudska prava. Prethodno je Dom naroda imenovao članove ovih komisija iz tog doma.

Na dnevnom redu je imenovanje članova delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj grupi BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU), u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) te u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PSOSCE).

Tu je i imenovanje u delegacije u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PSNATO), u Centralnoevropskoj inicijativi (CEI), u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM) te u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP).

Poslanici će se izjašnjavati i o imenovanju Mirze Imamovića za sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Njegovo imenovanje ranije je potvrdio Dom naroda PSBiH.

Nakon što su na ovosedmičnoj sjednici Doma naroda imenovani članovi Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, sada bi taj posao trebao završiti i Predstavnički dom na sjednici planiranoj za četvrtak.

Poslanici će se izjašnjavati i o zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH radi provođenja procedure za imenovanje dva zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH.