Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Premijer Novalić zadužen da uputi u proceduru Prijedlog zakona o radu

17/03/2016

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zadužio je federalnog premijera da uputi u proceduru Prijedlog zakona o radu FBiH u tekstu u kojem je taj akt odobrio Predstavnički dom.

Ovom odlukom je počela današnja sjednica Doma naroda u Sarajevu.

Iako je zakon o radu usvojen u Domu naroda krajem jula prošle godine, delegati će se morati izjašnjavati ponovno jer je Ustavni sud FBiH ocijenio da je julska sjednica održana u suprotnosti s Poslovnikom Doma, a time i s Ustavom FBiH.

Podsjećajući delegate na tu sudsku odluku, dopredsjedavajući Doma Jasenko Tufekčić je danas predložio uime Kolegija da federalni premijer uputi Prijedlog zakona o radu u proceduru Doma, što je odobreno većinom glasova.

Tufekčić je rekao i da zakon treba da bude dostavljen u istoj varijanti usvojenoj u Predstavničkom domu, što je također prihvaćeno. Smisao ovog detalja je u tome što nijedan, pa ni zakon o radu, ne može stupiti na snagu ako ga ne odobre oba doma u istovjetnom tekstu.

Sjednica Doma naroda je nastavljena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.