Sarajevo

Premijer Novalić razgovarao s delegacijom EBRD-a

Novalic-EBRD (1)

Gošće iz Evropske banke za obnovu i razvoj su izrazile posebnu zahvalnost federalnom premijeru i Vladi Federacije BiH na pomoći i dobroj saradnji na projektu “Plava voda”

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić sastao se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s visokom delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Federalni premijer je ugostio direktoricu za srednju i jugoistočnu Evropu Charlotte Ruhe, direktoricu za zapadni Balkan Zsuzsannu Hargitai i direktoricu za Bosnu i Hercegovinu Manuelu Naessl.

Tokom sastanka je, između ostalog, razgovarano o infrastrukturnim projektima koje je EBRD voljan finansirati. U fokusu je nastavak izgradnje Koridora Vc, posebno tunela Prenj. Bilo je riječi i o saradnji sa Željeznicama Federacije BiH.

Gošće iz Evropske banke za obnovu i razvoj su izrazile posebnu zahvalnost federalnom premijeru i Vladi Federacije BiH na pomoći i dobroj saradnji na projektu “Plava voda”.

Podsjetimo da je u jesen prošle godine, prilikom preuzimanja mandata nove šefice EBRD-a za BiH Manuele Naessl, istaknuto da se ubuduće očekuje otvaranje prostora za više investicija, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.