Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijeri entiteta i ministri uskoro o trasi autoputa Sarajevo – Beograd

autoput1

Šef Odsjeka za saobraćajnu instrastrukturu u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH Mladen Goluža izjavio je danas u Banjoj Luci da još uvijek nije bilo intenzivnih pregovora o mogućoj trasi budućeg autoputa Sarajevo-Beograd te je najavio skori sastanak nadležnih ministara i premijera entiteta Fadila Novalića i Željke Cvijanović, o ovom pitanju.

On je napomenuo da će danas u Banjoj Luci biti održan sastanak radne grupe zadužene za iznalaženje jedinstvene trase budućeg autoputa Sarajevo-Beograd, državnog i entitetskih predstvanika.

– Tema sastanka je da se pripreme prijedlozi za naredni sastanak, u narednom periodu, ministra komunickacija i prometa s nadležnim ministrima entiteta, a pridružit će im se i premijeri RS-a i FBiH – pojasnio je Goluža novinarima u Banjoj Luci.

Istakao je da dosad nije bilo nekih intenzivnih pregovora, osim što su vođeni razgovori u Beogradu prilikom posjete predstavnika Vlade Turske.

– Koliko znamo, potpisan je određeni preliminarni protokol Turske i Srbije u vezi sa izgradnjom ove saobraćajnice ili preliminarno pismo. Ali nešto konkretno još nije dogovoreno – rekao je Goluža.