Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Preminuo profesor Adem Dautbašić koji je bio kandidat SDP-a na nedavnim izborima

kandidat

“Posljednje riječi koje si uputio nekima od nas, nisu upućivale na strah”

U Tuzli je nakon kraće bolesti preminuo 59-godišnji Adem Dautbašić, dugogodišnji profesor u Hemijskoj školi, u kojoj je jedno vrijeme obnašao i funkciju direktora. Dautbašić je bio zaražen koronavirusom, te je posljednjih dana bio priključen na respirator.

Bio je i dugogodišnji član GO SDP BiH Tuzla. Bio je, također, kandidat ove stranke za Općinsko vijeće Tuzla na nedavno završenim izborima.

Iza njega u ostali su supruga i dvoje djece.

“Poštovani prijatelju, dragi naš kolega. Bez obzira na činjenicu da smo znali koliko je teška borba koju vodiš, tvoj brzi, prerani odlazak, ostavio je dubok ožiljak na našim srcima. Ostavio nas je u šoku i nevjerici, stvarajući nepremostivu prazninu u našim životima. Ipak, sjećanje na tebe je ono što nikada neće nestati. Ono će te uvijek držati blizu nas. Pored tvojih kompetencija, bogatog iskustva, osjećaja za ljude prvenstveno za omladinu, naše učenike, tvoja dobrota i ljudska veličina, osobine su koje su isticale tvoj karakter. I u najtežim trenucima imao si sabur, bio optimista kao malo ko, pružajući drugima bezuslovnu podršku. Čvrstoća i nepokolebljivost, osobine su velikih ljudi, a ti si bio upravo takav. Nedaća koja je u posljednje vrijeme okupirala čovječanstvo, tebe nije srušila. Ugrozila je tvoju fizičku, ali ne i duhovnu egzistenciju. Otišao si ponosan, kao i uvijek, a posljednje riječi koje si uputio nekima od nas, nisu upućivale na strah nego na hrabrost i ustrajnost. Kada “sve ovo bude jučer”, kada se vrati u normalu, tvoji prijatelje i kolege, spominjat će te po dobrom i sjećati se onoga što si nam darovao u duhovnom i moralnom smislu. Naka ti dragi Allah podari vječni Džennet. Ostat ćeš zauvijek u našim srcima”, poručio je olektiv Hemijske škole Tuzla.