Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prikupljena sredstva za liječenje osmogodišnje Selme Sefer

selma-sefer34

Osmogodišnja Selma Sefer trebala bi uskoro otputovati u istambulsku Memorial Sisli bolnicu na transplatanciju jetre nakon što su u humanitarnoj akciji prikupljena sredstava za postoperativni tretman i daljnje liječenje.

Od početka mjeseca, kada je pokrenuta kampanja, prikupljeno je 30.000 eura za postopeartivni tretman, a a Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo osigurao je novac za operaciju.

Kako je kazao Selmin otac Vedad Sefer planirano je da se početkom iduće sedmice završe svi potrebni nalazi i papirologija, a potom bi Selma trebala otputovati za Istambul na transplantaciju jetre.

On je zahvalio svima koji su na bilo koji način podržali prikupljanje novčanih sredstava i samim tim pružili njegovoj kćerki priliku za novi život.

Selma Sefer je osmogodišnja djevojčica iz Sarajeva koja je oboljela od virusa autoimunog hepatitis sa cirozom jetre. Provela je dva mjeseca u bolnici dok joj je uspostavljena dijagnoza bolesti.

– Pred Selmom je dalek put do potpunog izlječenja, ali je velika stvar što smo joj pomogli da napravi prve korake na putu ozdravljenja – saopćili su danas organizatori humanitarne akcije.