BiH

roba vrijedna 20.000 KM

Prilikom ulaska u BiH: Pogledajte šta je Granična policija otkrila u Mercedesu bh. državljanina

01/12/2022

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje 30. novembra spriječili su krijumčarenje veće količine mobitela na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera.

Vozilom je upravljao Ž.LJ. (1979.), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe, a mobilni telefoni su bili sakriveni u prostoru predviđenom za rezervnu gumu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “krijumčarenje” o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres osobe i vozila.

Krijumčareni mobiteli su privremeno oduzeti, a protiv Ž.LJ. bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH.

Tržišna vrijednost krijumčarenih mobitela procjenjuje se na više od 20.000 KM, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.