Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripadnici FUP-a pretresaju zgrade sarajevskih općina, ima i uhapšenih

fup_pretres

Pripadnici Federalne uprave policije u okviru akcije “Pravda” vrše pretres i u svim sarajevskim općinama izuzev u zgradi Općine Novi Grad.

U toku je pretres i zgrade Općinskog suda u Sarajevu, kao i Zavoda za planiranje KS.

Pripadnici FUP-a vrše pretres u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo, potvrdio je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, kazavši da je pretres započeo oko 9:30 sati, te da je iz zgrade Općine izuzeta određena dokumentacija.

Prema nezvaničnim informacijama, slobode su lišena dva uposlenika te sarajevske općine, među kojima je i L. C., uposlenica Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove.

Očekuje se privođenje na desetine osoba, a neki od uhapšenih već se privode u Federalnu upavu policije na saslušanje.

U ovoj akciji kodnog naziva “Pravda” jutros je uhapšen Alija Delimustafić i Juso Škrijelj. Sve se odvija po nalogu Tužilaštva KS, a pored FUP-a u akciju su uključeni MUP RS, OSA i hrvatski USKOK.

Kod Delimustafića nađena veća količina novca 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) danas su potvrdili da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a danas, po nalogu Tužilaštva FBiH, a u koordinaciji s Federalnom upravom policijom (FUP), lišili slobode tri osobe na području Istočnog Sarajeva.

dobrosavska19

Slobode su lišeni A.D., P.V. i M.J.. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovanog kriminaliteta, a u vezi s privrednim kriminalitetom.

Kod A.D. pronađena je i izuzeta veća količina novca, navodi se u saopćenju MUPRS-a.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet s pripadnicima Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo vrše pretrese na šest lokacija na području Istočnog Sarajeva.

Delimustafić kupio avionske karte za put na Tajland