Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igman

Pripadnici MUP-a KS uvježbavali “sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu“

dsc_1317

Današnja uspješno izvedena taktičko-pokazna vježba je bila potvrda zavidne spremnosti, obučenosti, opremljenosti  i osposobljenosti svih angažovanih jedinica

U okviru redovne realizacije Plana izvođenja obuke i treninga za policijske službenike Sektora za policijsku podršku i vodova za sprečavanje narušavanja JRiM, danas je na poligonu objekta Grkarica na Igmanu, održana pokazna vježba „Sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu“.

Tom prilikom su  pripadnici angažovanih jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pokazali zavidan nivo obučenosti i efikasnosti u rješavanju unaprijed zadatih kriznih situacija. To je u ovom slučaju bilo sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, uz koju je, kao sastavni dio vježbe, prezentirana i situacija visoko-rizičnog hapšenja dvojice demonstranata zabarikadiranih u objektu.

Današnja uspješno izvedena taktičko-pokazna vježba je bila potvrda zavidne spremnosti, obučenosti, opremljenosti  i osposobljenosti svih angažovanih jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, za rješavanje i najsloženijih kriznih situacija u cilju zaštite javnog reda i mira, te zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.