Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

USAID-ov projekt

Procesuiranje predmeta korupcije prioritet svih pravosudnih institucija u Mostaru

l_b3cb6025fe7a92ebc8d99ea07847eb3e (1)

Ovo je drugi sastanak navedenih institucija, čiju organizaciju podržava USAID-ov projekt “Pravosuđe protiv korupcije”, s ciljem identifikacije i rješavanja organizacijskih pitanja od značaja za osiguranje efikasnog procesuiranja složenih predmeta, posebno predmeta korupcije visoke razine

Efikasno procesuiranje složenih predmeta korupcije, gospodarskog i organiziranog kriminala, jedan je od prioriteta Općinskog i Županijskog suda, kao i Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, zaključak je sastanka rukovoditelja tih pravosudnih institucija održanog u petak u Mostaru.

Ovo je drugi sastanak navedenih institucija, čiju organizaciju podržava USAID-ov projekt “Pravosuđe protiv korupcije”, s ciljem identifikacije i rješavanja organizacijskih pitanja od značaja za osiguranje efikasnog procesuiranja složenih predmeta, posebno predmeta korupcije visoke razine.

Jedna od tema sastanka bila je i primjena predraspravnog ročišta kao instituta koji doprinosi povećanju efikasnosti rada na najsloženijim kaznenim predmetima.

Također, predstavnici USAID-ovog projekta i predstavnici pravosudnih institucija – partnerskih institucija projekta ovom prilikom razgovarali su o postignutim rezultatima ostvarenim uz podršku projekta u prethodnom trogodišnjem razdoblju i o budućim planiranim aktivnostima.

Predstavnici pravosudnih institucija u Mostaru ocijenili su suradnju s USAID-ovim projektom veoma korisnom i usklađenom s potrebama ovih institucija, s ciljem unaprjeđenja rezultata u navedenim oblastima.

Osnovni cilj USAID-ovog projekta “Pravosuđe protiv korupcije” je podrška pravosuđu u BiH za jačanje kapaciteta za učinkovito gonjenje počinitelja u predmetima visoke razine korupcije, gospodarskog i organiziranog kriminala, te za prevenciju korupcije unutar pravosuđa.