temperature do 30 stepeni

Prognoza do kraja sedmice: Intervali sunčanog i oblačnog vremena, očekujte i pljuskove

vrijeme – fhmz

U Sarajevu danas djelimično vedro, s najnižom jutarnjom temperaturom zraka oko 10, a najvišom dnevnom oko 21 stepen

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše u centralnim i istočnim područjima.

U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28.

U Sarajevu djelimično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 21 stepen.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini preteženo sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 28.

U petak, će u cijeloj zemlji očekuje sunčanije vrijeme prijepodne. Naoblačenje se očekuje u drugoj polovini dana. Slaba kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini i u većem dijelu Bosne je moguć povremen i slab lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

U nedjelju se također očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne razvedravanje. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.