promjenjivo vrijeme

Prognoza za naredne dane: Ponovo nam stižu padavine, očekujte i pljuskove

kisa

Narednih dana prognozira se pretežno oblačno vrijeme s najvišom dnevnom temperaturom zraka do 25 stepeni

Na području Krajine i sjeveru Bosne, na jugu i istoku Hercegovine jutros je vedro, a u ostatku zemlje sunčanije vrijeme se očekuje u drugom dijelu dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najviša dnevna temperatura zraka, kako predviđaju meteorolozi, kretaće se uglavnom između 20 i 25 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 28. U Sarajevu oblačno prijepodne. Umjerena naoblaka u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Porast oblačnosti prema kraju dana i u večernjim satima u Bosni može usloviti kišu. Jutarnja temperatura od devet do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 25 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u sjevernim i centralnim područjima i sa kišom. Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 25 stepeni.

Prvog dana vikenda umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom i pljuskovima, u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 15 do 23 stepena.