Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od četvrtka stabilizacija

Prognoza za naredne dane: U Bosni pljuskovi i grmljavina, na jugu sunčanije

sarajevo vrijeme proljece – DB (1)

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusa

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusa.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Bez padavina na jugu. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu do 29.

U srijedu, u Bosni umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.

U četvrtak, 2. juna, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.