Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihać

Promovirana 24. generacija diplomanata Fakulteta zdravstvenih studija

New Project (17)

Prije uručenja diploma, svršenim studentima smjera sestrinstva i sanitarnog injžinjeringa, u ime rektora Univerziteta obratila se prorektorica Amela Ćolić

Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Bihaću promovisao je danas 24. generaciju diplomanata. Uručena je 131 diploma, među kojima i svršenim studentima prve generacije sa četverogodišnjim studijem, a od iduće godine na ovom Fakultetu nadaju se pokretanju drugog ciklusa.

Mejra Hušić sa prosjekom ocjena 10 i Sandra Tutić, prosjeka 8,03 najbolje su studentice, prve generacije četverogodišnjeg studija. Svojim kolegama uputile su snažnu poruku da bez obzira na ono što sutra budu, prvenstveno ostanu ljudi, koji će imati saosjećanje i razumijevanje prema drugima, upravo kako to i njihova struka nalaže.

– Želim zahvaliti roditeljima, profesorima koji su nam prenijeli znanje i vještine i sada je red da mi to sve primijenimo u praksi – kazala je Sandra Tutić, student generacije.

Njena kolegica Mejra Hušić, također student generacije, dodaje da je znanje nešto što ih etiketira, moć kojom se mogu boriti.

Dekan Fakulteta zdravstvenih studija u Bihaću Ekrem Pehlić ističe da je ponosan na svoje studente, pogotovo studente s visokim prosjekom.

Prije uručenja diploma, svršenim studentima smjera sestrinstva i sanitarnog injžinjeringa, u ime rektora Univerziteta obratila se prorektorica Amela Ćolić. Kazala je da je ovakav vid promocije putokaz rada i truda visokoobrazovne institucije, koja zahtijeva posvećenost, kvalitet i etičnost. Profesor ovog fakulteta, dr. Sulejman Kendić je naglasio da su nove generacije ključevi vrata bh. zdravstva, što je potvrdio i sam dekan, kazavši da oni svoje studente pripremaju prvenstveno za domaće tržište rada.

– Većina njih ipak ostaje u BiH. Nadam se da će se to prepoznati i omogućiti ovim ljudima da nađu posao – dodao je Pehlić.

Mora se kazati da je kroz 21 godinu svoga postojanja ova ustanova postepeno stasavala i iz više medicinske i visoke zdravstvene škole prerasla u respekta vrijedan fakultet, koji pored domaćih prima i studente iz regiona. Pored pomenuta dva, prošle godine su uveli i smjer fizikalne terapije, što se pokazalo opravdanim jer je interesovanje iz godine u godinu sve veće.