Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promovirana 8. generacija diplomanata Američkog univerziteta u BiH

americki univerzitet u bih333

U Domu mladih promovirana je osma generacija diplomanata Američkog univerziteta u BiH. Studenti četiri fakulteta Američkog univerziteta u BiH, Akademije modernih umjetnosti, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za javnu upravu i Fakulteta inžinjerstva i tehnologija, dobili su međunarodno priznate diplome stečene tokom četverogodišnjeg bachelor i jednogodišnjeg master studija.

Studentima i gostima su se obratili predsjednik Akademije nauka i umjetnosti BiH, akademik Miloš Trifković, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, profesor Selmo Cikotić i Šef misije OSCE-a u BiH ambasador Jonathan Moore.

Profesor Cikotić je pročitao odluku Senata AUBiH i dodijelio počasni doktorat ambasadoru Mooreu za izuzetan doprinos miru, toleranciji, ljudskim pravima i pravdi u BiH, za visoko moralno, humano opće ljudsko djelovanje i zalaganje, za otvaranje perspektive mladim ljudima i stvaranje atmosfere o sigurnoj budućnosti u BiH, za poseban doprinos edukaciji i radu s mladim na ukidanju segregacije u obrazovanju u BiH.

– Hvala svima na ovoj divnoj prilici. Diplomiranje je veliko distignuće. Proslavite i uživajte, ali imajte na umu da je vaš rad tek počeo. Sve će zavisiti od toga kako koristite svoj talent i obrazovanje i koju ulogu odlučite da igrate u ovoj državi i svijetu. Velika mi je čast prihvatiti ovo priznanje Američkog univerziteta u BiH i biti dio vaše proslave – poručio je u obraćanju Moore.

Kako se navodi u saopćenju, nastavni kadar Američkog univerziteta u BiH su eminentni profesori i stručnjaci iz svojih oblasti iz Amerike, Europe i BiH, a predavanja su na engleskom jeziku.

AUBiH već 12 godina radi i provodi reforme obrazovanja fokusirane na unaprijeđenje korisnog znanja njegovih studenata i društva u cjelini.

Diplome i certifikate do sada je dobilo više od 3.000 studenata, koji trenutno rade u najprestižnijim domaćim, ali i globalnim kompanijama i institucijama poput Googlea, Microsofta, P&G, Facebooka, Evropske centralne banke, Deutsche Bank, te u mnogim državnim institucijama, saopćeno je.