BiH

Sarajevo

Protest studenata medicinske grupacije: Ko će sutra da nas liječi

04/11/2020
Foto: Patria

U četvrtak proteste organizuju studenti Fakulteta zdravstvenih studija, a u petak će protestovati studenti Farmaceutskog fakulteta.

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu danas su mirnom protestnom šetnjom tražili svoja prava. Protestne šetnje u narednim danima organizovat će i studenti iz ostale medicinske grupacije fakulteta, prenosi Patria.

Studenti šetaju u bijelim mantilima s porukama “Ko će sutra da nas liječi?”, “Borba za studentska prava”, “Tražimo ponovnu uspostavu nastave”, “Trebamo li podršku tražiti u drugim zemljama?”…

Protestnu šetnju započeli su ispred zgrade Medicinskog fakulteta, potom su se uputili ka zgradi Vlade Kantona Sarajevo, a proteste završavaju ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Kako su naveli, njihovi problemi su neodržavanje praktične nastave na KCUS-u za sve studente medicinske grupacije, neodržavanje nastave za studente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koji su odgovorni profesori sa Medicinskog fakulteta, te traže finansiranje školarina najboljih studenata od Vlade KS i smanjenje troškova školarine za akademsku 2020/2021 godinu.

U četvrtak proteste organizuju studenti Fakulteta zdravstvenih studija, a u petak će protestovati studenti Farmaceutskog fakulteta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.