BiH

ukcrs

Protiv uhapšenog radnika biće poduzete sve mjere

20/01/2020

U UKC-u Srpske istakli su da je pacijent svetinja, te da preduzimaju sve da bude zaštićena njegova ličnost i integritet

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske saopštio je da će poslovodstvo ove zdravstvene ustanove preduzeti zakonom predviđene mjere protiv svog radnika koji je uhapšen zbog sumnje da se neetički ponašao prema pacijentu.

“Dežurno osoblje je jutros obavijestilo poslovodstvo UKC-a da se radnik ponašao neetički prema pacijentu, te da su o tome odmah obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske da bi navedeni slučaj bio ispitan. Naša ustanova je na raspolaganju nadležnim institucijama s ciljem utvrđivanja istine i eventualne odgovornosti”, navedeno je u saopštenju.

Načelnik klinike UKC RS-a uhvaćen kako seksualno uznemirava pacijenta

U UKC-u Srpske istakli su da je pacijent svetinja, te da preduzimaju sve da bude zaštićena njegova ličnost i integritet.

Pripadnici banjalučke policije uhapsili su danas lice čiji su inicijali D.G. zbog sumnje da je u UKC Republike Srpske obljubilo nemoćno lice, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da ova uprava u koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima operativne i istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja okolnosti krivičnog djela.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.