Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Provaljeno u kabinet bivše dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu

medicinski-fakultet-dekanesa333

Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u petak je v. d. dekanese Amela Kulenović-Željo sa nekoliko članova Komisije za primopredaju nasilno ušla u kabinet bivše dekanese.

Ovo je Oslobođenju potvrdila smijenjena dekanesa Almira Hadžović-Džuvo, koja je kazala da će ispoštovati zakon i iduće sedmice izvršiti primopredaju.

– Rekli su mi da nemam pravo na žalbu iako je jasno rješenje rektora. Također sam im rekla da od ovog momenta oni odgovaraju za prostor i nakon toga sam napustila fakultet. Primpredaja po zakonu treba biti iduće sedmice i to ću ispoštovati, ali mi je žao što se fakultet ponovo našao na udaru. Pečat je kod mene, tako da ne znam zbog čega su obijali kancelariju Dekanata, izjavila je Hadžović-Džuvo i dodala da su i policijska kola bila ispred fakulteta.

V.d. dekanese Kulenović-Željo je kazala da na fakultetu nema nikakve drame.

– Tačno je da bivša dekanesa Almira Hadžović-Džuvo ne da pečat i ključeve fakulteta, ali primopredaja će biti završena u najboljem redu. Sve je otuđila i mi nemamo pristup tome. Policiju sam pozvala da intervenišu u slučaju da bude teških fizičkih nasrtaja, ali ih nije bilo, rekla je Kulenović.