zastoj u nišićima

Prvi problemi zbog snijega

nisici – srednje

Kako javlja Bihamk Raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima na putnim pravcima: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Vlasenica –Han Pijesak, Turbe-Banja Luka i Teslić Kotor Varoš

Snijeg je prije nekoliko sati počeo padati u većini BiH, a na pojedinim putnim pravcima već su se pojavili i prvi problemi.

Čitalac nam šalje fotografiju zastoja na putnom pravcu Nišići – Srednje, nakon što se popriječio kamion. Saobraćaj se trenutno odvija jednom trakom.

Problemi su i na magistralnoj cesti između Drvara i Bosanskog Petrovca, na prijevolju Oštrelj.

Kako javlja Bihamk Raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima na putnim pravcima: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Vlasenica –Han Pijesak, Turbe-Banja Luka i Teslić Kotor Varoš.

Magla smanjuje vidljivost na putevima koji od Livna vode ka Kupresu, Glamoču i Drvaru, kao i na području Bihaća, Bosanske Krupe, Cazina i Velike Kladuše.

Zbog niskih temperatura u noćnim i ranim jutarnjim satima upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme, podsjećaju iz Bihamka.