Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"jako loša poruka"

“Pucanj u nogu”: Ćudić o imenovanju sina Rame Isaka za direktora KPZ Zenica

sabina cudic
FOTO: Screenshot / TV SA

Na sjednici Vlade FBiH koja je održana u četvrtak, izglasan je Rusmir Isak za novog direktora KPZ Zenica, dok se njegov otac, Ramo, izuzeo prilikom glasanja

Državna parlamentarka Sabina Ćudić (Naša stranka) komentirala je imenovanje sina federalnog ministra Rame Isaka za direktora Kazneno popravnog zavoda Zenica.

To je nazvala “lošom porukom i pucnjem u nogu politikama koje zagovaraju”.

“To je jako loša poruka i mislim da svaki put kada se takve odluke donesu to je pucanj u nogu politikama za koje se borimo. S druge strane, ja bih više voljela da mi se postavljaju pitanja o kapacitetima ministara koje mi postavljamo i iza kojih 100 posto stojimo nego onih koji su došli ovom vrstom političke trgovine i protiv kojih se ja i moje kolege borimo. Ako usvojimo te zakone, politička karijera gospodina koji je osigurao pozicije za članove svoje pozicije, više neće biti moguća. Politički pregovori nažalost su stvar brutalne transakcije i nešto što nam je najveća prepreka, pored sudstva, za napredovanje”, rekla je Ćudić tokom gostovanja za TVSA.

Ona je istakla da se s kolegama u državnom parlamentu bori za usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Na sjednici Vlade FBiH koja je održana u četvrtak, izglasan je Rusmir Isak za novog direktora KPZ Zenica, dok se njegov otac, Ramo, izuzeo prilikom glasanja.