Sarajevo

Pušten u promet kružni tok na Pofalićima

pofalici

Ukupna vrijednost realizacije ovog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo osigurala 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM

Novoizgrađeni kružni tok na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života u sarajevskom naselju Pofalići otvoren je danas, koji će poboljšati provoznost i funkcionalnost te raskrsnice i rasteretiti saobraćaj.

Na otvoranju je naglašeno da se radi o jednom od strateških projekata Općine Novo Sarajevo, a općinski načelnik Nedžad Koldžo je kazao da je taj kružni jedan od najvećih na području kantona, s obzirom da obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka.

– Općina je napravili veliki broj velikih projekata, izgradila ambulante i dvorane, ali ovaj kružni tok se definitivno svrstava u velike projekte – istakao je Koldži i dodao da su brojne komplikacije pratile izgradnju.

Naveo je da su pet godina intenzivno radili na realizaciji ideje i projekta.

– Saobraćajnim problemima smo dali veliki značaj, a ovaj je bio u vrhu prioriteta. Ova lokacija je pravila velike gužve, pogotovo ujutro i poslije podne – rekao je Koldžo.

Otvaranju je prisustvovao i kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem koji je pohvalio projekt i saradnju s Općinom Novo Sarajevo i Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo.

Najavio je da će nakon ovog projekta krenuti u izgradnju podzemne garaže kod Hitne pomoći, u naselju Pofalići.

– Pomažemo svim stanovnicima, da imamo bolje uslove u kantonu – naglasio je Kalem.

Ukupna vrijednost realizacije ovog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo osigurala 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

Otvaranje kružnog toka upriličeno je u povodu obilježavanja 16. maja – Dana Općine Novo Sarajevo i godišnjice Pofalićke bitke.