Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslan mail

Radnici KCUS-a obaviješteni da “mogu ići na proteste”

kcus
Foto: Screenshot/YouTube/AJB

Kako N1 saznaje, i uposlenicima KCUS-a je dozvoljen odlazak na proteste. Dobili su mail u kojem im se saopćava da oni koji žele, mogu otići na proteste i iskoristiti neplaćeno odsustvo

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o imenovanju Vlade FBiH počela je danas u 14:00 sati.

Tu su već okupljeni građani koji održavaju proteste na koje je pozvala SDA, a sve zbog jučerašnje odluke Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH o deblokadi Federacije BiH.

Kako N1 saznaje, i uposlenicima KCUS-a je dozvoljen odlazak na proteste. Dobili su mail u kojem im se saopćava da oni koji žele, mogu otići na proteste i iskoristiti neplaćeno odsustvo.

Također, zatraženo je i da se dostavi spisak uposlenika koji će biti na protestima od 13:30 do 16:00 sati te da se on (spisak op.a.) dostavi Rukovodiocu sektora.

Kao što je svima poznato, direktorica KCUS-a je Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića i sama članica te stranke iz koje su danas zvanično putem društvenih mreža pozvali na proteste, piše N1.